Κομματικές διώξεις στο ΙΚΑ Νεάπολης

Κομματικές διώξεις στο ΙΚΑ Νεάπολης

Αρ. Πρωτ. 18615/ 29.06.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις κομματικές διώξεις. Αυτή τη φορά σειρά έχει ο Διευθυντής της Μονάδας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη κ. Καρμπόνης. Ο κ. Ιωάννης Καρμπόνης, ιατρός με πλούσιο βιογραφικό και δράση στην έρευνα και την ιατρική επιστήμη, πληρώντας όλα εκείνα τα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση, απορρίφθηκε και δεν επελέγη σε κάποια θέση. Ο ίδιος είναι διδάκτωρ του ΑΠΘ, επί 7ετία διετέλεσε Διευθυντής της ΤΜΥ Νεάπολης Θεσ/νίκης κριθείς από Υπηρεσιακό Συμβούλιο, επί 17ετία Πρόεδρος επιτροπών αναπηριών και κατέχει πολυσχιδές επιστημονικό έργο με πληθώρα δημοσιεύσεων, εισηγήσεων και συμμετοχών σε επιστημονικά συνέδρια. 

Παρόλα αυτά υπέστη, όπως όλα δείχνουν, κομματική δίωξη, καθώς η πλήρωση της θέσης στη Διεύθυνση του τοπικού ΙΚΑ έγινε με άλλα κριτήρια, καθαρά κομματικά και αναξιοκρατικά, ακυρώνοντας τους άριστους και προωθώντας του αρεστούς. Έτσι, παρά τα προσόντα που διαθέτει ο κ. Καρμπόνης δεν επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση, στην οποία θήτευσε αποτελεσματικά για χρόνια. Μάλιστα, χαρακτηριστικό του κομματικού κράτους, που γιγαντώνεται επί ΠΑΣΟΚ, είναι το γεγονός, ότι για την ΤΜΥ  ΙΚΑ 25ης Μαρτίου επελέγη ο κ. Ιωσήφ Ελεμένογλου, ο οποίος ταυτόχρονα ήταν μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ως αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποια είναι τα προσόντα του νέου Διευθυντή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης Θεσσαλονίκης;

- Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο νέος Διευθυντής και όχι ο κ. Καρμπόνης, τα προσόντα του οποίου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις;

Απάντηση Υπουργείου